Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almíbar de limón
- 4 - 6 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 80 g de azúcar
- 80 g de agua
- 15 g de zumo de limón
- 20 g de limoncello (opcjonalnie)
Financieros
- 100 g de almendras crudas sin piel
- 150 g de mantequilla en trozos
- 1 vaina de vainilla
- 50 g de harina de repostería
- 170 g de azúcar glas
- 5 claras de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1036 kJ / 248 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 30.5 mg
Alternatywne przepisy
Crumble de coco y manzana
50 menit
Crumble clásico
2j 30 menit
Merengue francés
2h 15 min
Tarta de Santiago
1h 10 min
Bizcocho con dulce de membrillo
40 min
Mierensinas
1h 10 min
Pastel ruso con praliné de avellanas
3h 20 min
Galleta de chocolate y naranja
40 min
Soplillos de Murtas
4 Std.
Pastas de avellanas
1 Std. 45 Min
Bizcocho cuatro cuartos
1 Std. 40 Min
Bizcocho de avellanas
1j