Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soaker caliente
- 170 g de granos de centeno
- 255 g de agua
Masa madre de centeno
- 330 g de agua
- 15 g de pie de masa de centeno
- 255 g de harina integral de centeno
Masa principal
- 2 cucharaditas de aceite para engrasar
- 85 g de agua fría
- 15 g de levadura prensada fresca
-
255
g de harina integral de centeno
lub 255 g de harina de centeno - 170 g de harina de espelta
- 2 cucharaditas de sal (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 12939 kJ / 3092 kcal
- Białko
- 105 g
- Węglowodany
- 645.3 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 109.2 g
- Sód
- 4792.1 mg
Alternatywne przepisy
Pan integral de centeno y espelta con masa madre
23h 30min
Pan retorcido con masa madre
16h
Mezcla de especias para panes rústicos
5min
Bollo de pan con pipas de girasol y lino
16h
Pan de yogur (larga fermentación)
16 godz. 10 min
Hogaza de centeno y espelta con suero de leche
17h
Pan persa (Naan barbari) - Irán
2h 45min
Panecillos de espelta
16h 30min
Masa madre en polvo
24 Std. 10 Min
Pan de centeno y manteca
16h
Pan de trigo con masa madre
15 godz.
Pan de espelta
2h 20min