Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de azúcar
- 16 - 20 tiras de piel de naranja (la piel de aprox. 2 naranjas, solo la parte naranja)
- 320 g de manteca de cerdo ibérico
- 100 g de vino dulce
- 60 g de zumo de naranja
- 20 g de vinagre
- 1 sobre de gaseosa en polvo (doble)
- 600 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 462 kJ / 111 kcal
- Białko
- 1.24 g
- Węglowodany
- 11.63 g
- Tłuszcz
- 6.49 g
- Błonnik
- 0.48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mantecados empolvados
2 Std.
Mantecados
2 Std.
Turrón de chocolate y naranja
2 godz. 10 min
Polvorones
25 Std. 30 Min
Roscos de vino
45 Min
Polvorones de cacao y almendra
10h 30min
Turrón de chocolate crujiente
2h 20 min
Mantecados de almendra
30 min
Turrón de nata y nueces
24h
Polvorones de limón
13h
Perrunillas
30 min
Marquesas
30 min