Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 300 g de leche
- 50 g de azúcar
- 40 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 1 vaina de vainilla
Bombas
- 50 g de azúcar
- 1 tira de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 1 tira de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 85 g de leche
- 55 g de agua
- 1 huevo
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharadita de miel
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- 5 g de levadura prensada fresca
- 180 g de harina de fuerza
- 150 g de harina de repostería
- 45 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos pequeños
- 500 g de aceite de girasol
Caramelización
- 2070 g de agua
- 250 g de azúcar
- 1 cucharada de glucosa
- 1 - 2 chorritos de vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2835 kJ / 678 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 106.7 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 333.7 mg
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3 Std.
Tarta San Marcos
4h
Crema pastelera
10min
Masa choux
2h
Salsa de caramelo
1h 30min
Kringle Estonia con melocotón y salsa de caramelo
1 Std. 40 Min
Caramelos de toffee
2h
Croquetas de crema catalana
9 Std. 10 Min
Mini eclairs de frambuesa
3 Std.
Berlinesas rellenas de crema
4h 20min
Petisús (éclairs)
1h 50 min.
Crema pastelera (Espesar)
15min