Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 300 g de leche
- 30 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 40 g de azúcar
Masa
- 150 g de harina de repostería
- 150 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
- 30 g de azúcar
- 140 g de agua
- 20 g de levadura prensada fresca
- 250 g de mantequilla
Montaje y horneado
- 1 huevo batido
- 100 g de mermelada de albaricoque
- 40 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1208 kJ / 289 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 88.5 mg
Alternatywne przepisy
Hornazo de Salamanca
50min
Roscón de Reyes
4h
Masa para empanada con levadura
1h 20 min
Masa para empanadillas
1h 40min
Estrella brioche nevada
3 Std. 10 Min
Empanada de cebolla roja, morcilla y manzana
1h 45min
Petisús (éclairs)
1h 50 min
Berlinesas rellenas de chocolate a la canela
1h 30min
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4 Std. 10 Min
Suizos
2h 30 min
Rosquillas americanas (doughnuts)
2h 10min
Rosquillas
30min