Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 300 g de leche
- 30 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 40 g de azúcar
Masa
- 150 g de harina de repostería
- 150 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
- 30 g de azúcar
- 140 g de agua
- 20 g de levadura prensada fresca
- 250 g de mantequilla
Montaje y horneado
- 1 huevo batido
- 100 g de mermelada de albaricoque
- 40 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1208 kJ / 289 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 88.5 mg
Alternatywne przepisy
Bambas de nata
1 godz. 50 min
Bellotas de chocolate
30 min
Muffins ingleses rellenos de crema
1h 20 min
Crema pastelera
10 Min
Fardelejos (La Rioja)
30 min
Petisús (éclairs)
1 godz. 50 min
Cañas de chocolate rellenas de crema
3h
Xuxos de crema
1h 30 min
Galletas danesas
35 Min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1 Std.
Pastas de té rizadas
40 Min
Berlinesas rellenas de mermelada de melocotón
1h 30 min