Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de caramelo
-
250
g de azúcar
lub 250 g de azúcar moreno - 200 g de nata (35% de grasa)
- 1030 g de agua
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 30 g de mantequilla fría (a ser posible en un solo trozo)
- 1 cucharada de vinagre
Cobertura de chocolate
- 120 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- 15 g de mantequilla
Base de chocolate
- 100 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- 30 g de mantequilla en trozos
- 100 g de barquillos en trozos pequeños
Crema de vainilla
- 1 vaina de vainilla
- 200 g de leche
- 2 huevos
- 50 g de azúcar
- 20 g de maicena
- 200 g de nata (35% de grasa) fría
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 6088 kJ / 1455 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 113.2 g
- Tłuszcz
- 102.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 52.5 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 77 mg
Alternatywne przepisy
Raquetas de crema (Castilla y León)
3h 15 min
Tronco de Navidad de mazapán
1h
Tarta Bellini
24h
Tarta de toffee con palomitas y chocolate
4h
Rocas de chocolate heladas
1h 20 min
Casita de Navidad
6h
Strudel de chocolate y plátano
45min
Coberturas de chocolate y aceite
15min
Bizcocho de nuez con cobertura de queso y chocolate blanco.
3 Std. 10 Min
Bizcocho plancha de chocolate
30min
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25 Std. 40 Min
Crema pastelera (Espesar)
15min