Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de azúcar
- 8 - 9 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 160 g de leche
- 15 g de levadura prensada fresca desmenuzada
- 500 g de harina de fuerza
- 1 huevo
- 80 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos (y un poco más para el molde)
- 70 g de crema de whisky
- 1 pellizco de sal
- 50 g de pepitas de chocolate negro
- 20 g de zumo de limón
- 250 g de agua
- leche
- 1 - 2 cucharaditas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 12 raciones
- Kalorie
- 14468.3 kJ / 3458 kcal
- Białko
- 82 g
- Węglowodany
- 509 g
- Tłuszcz
- 110 g
- Tłuszcz nasycony
- 62 g
- Błonnik
- 24 g
- Sód
- 326 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3h 40min
Corona de brioche con chocolate
4h 45min
Berlinesas rellenas de mermelada de melocotón
1 godz. 30 min
Strudel de manzana, arándanos y pistachos con masa filo
45 min
Bizcocho con caramelo salado
1 godz. 30 min
Estrella brioche nevada
3h 10min
Roscón adikosh
8 godz.
Minirroscón de Reyes
3h
Brioche con crumble (Challahs)
1 godz. 30 min
Bollos suizos de calabaza y canela
2h
Magdalenas de nata
1h
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1 godz. 10 min