Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almíbar
- 160 g de azúcar
- 160 g de agua
- 30 g de ron
Crema de relleno
- 4 huevos
- 1 yema de huevo
- 200 g de azúcar
- 30 g de maicena
- 100 g de agua
Bizcocho plancha
- 3 huevos
- 90 g de azúcar
- 90 g de maicena
Montaje
- 1 - 2 cucharaditas de canela molida
- 3 - 4 cucharadas de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 779 kJ / 186 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 35.8 mg
Alternatywne przepisy
Pink velvet cake
7h 20min
Crema pastelera
10 min
Glaseado de chocolate (ganache)
20 min
Pestiños andaluces
1h
Minitartas San Marcos con trufa
3h
Baumkuchen con cobertura de chocolate
3h
Fantasmas de merengue
4h
Coquitos
50min
Almíbar básico
10 min
Tarta San Marcos
4h
Tocino de cielo
4h 30 min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2h 35 min