Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcochos plancha de chocolate
- 12 huevos
- 300 g de azúcar
- 240 g de harina de repostería
- 3 pellizcos de sal
- 90 g de cacao puro en polvo
Crema de relleno
- 350 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 120 g de leche
- 150 g de azúcar glas
Musgo
- 100 g de galletas maría
- 50 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- ¼ de cucharadita de colorante alimentario verde
Cobertura
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 70 g de agua
- 70 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3043 kJ / 727 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 72.1 g
- Tłuszcz
- 46.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 154.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3 Std.
Roscón Kinder®
10 Std. 30 Min
Tronco de Navidad con praliné
2u. 20min
Pastel semifrío de praliné de avellanas
13 Std.
Estrella con crema de chocolate y avellanas
2h
Tronco de Navidad
8 godz. 30 min
Tarta de crema de galletas caramelizadas y fresas
4u. 45min
Nata de trufa
8 godz. 15 min
Brazo gitano de café
1h 30min
Torrijas con crema pastelera tostada
40min
Coulant de chocolate
25min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 godz. 35 min