Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 250 g de leche
- 35 g de azúcar
- 15 g de harina de repostería
- 15 g de maicena
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- ½ cucharadita de azúcar vainillado
Hojaldre caramelizado
- 2 cucharadas colmadas de azúcar glas
- 1 lámina de masa de hojaldre rectangular (aprox. 275 g)
Merengue
- 1 clara de huevo
- 30 g de agua
- 100 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1522 kJ / 364 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 200.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta San Marcos
4u.
Bizcochitos puntos de chocolate
1hod. 40min
Milhojas de chocolate y nata
2 Std. 30 Min
Trifle de uvas y cava
4 Std. 30 Min
Financieros de limón
2 Std.
Minirroscón de Reyes
3hod.
Petisús (éclairs)
1 Std. 50 Min
Pastel ruso con praliné de avellanas
3u. 20min
Milhojas de merengue
1hod. 40min
Milhojas con crema pastelera y nata
1小时
Boston cream pie
3hod.
Pasteles de nata (Pastéis de nata)
50min