Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho en capas
- mantequilla (Lurpak®) para engrasar el molde
- 150 g de almendras crudas sin piel
- 150 g de azúcar glas
- 11 clara de huevo
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 180 g de mantequilla (Lurpak®) a temperatura ambiente, en trozos
- 180 g de azúcar
- 1 cucharada de azúcar vainillado
- 11 yemas de huevo
- 80 g de maicena
- 80 g de harina de repostería
- 2 pellizcos de sal
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 50 g de dulce de leche
Ganache de chocolate
- 110 g de nata (35% de grasa)
- 120 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 30 g de mantequilla (Lurpak®)
Montaje y decoración
- 1 - 2 alquequenjes (Physalis)
- 40 g de almendras laminadas tostadas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2369 kJ / 566 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 205.1 mg
Alternatywne przepisy
Ganache de chocolate
1 Std. 10 Min
Pasteles de toffee salado y chocolate
3 Std.
Glaseado de chocolate (ganache)
20 Min
Tarta Sacher
3 Std.
Tarta de trufa y nata
10h 15min
Profiteroles de tiramisú
4h
Tronco de Navidad
8 Std. 30 Min
Coberturas de chocolate y aceite
15 Min
Frosting de chocolate y mantequilla
10 Min
Nata de trufa
8h 15min
Cobertura de chocolate negro con mantequilla
10 Min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2h 35min