Wersje kompatybilne
Ensaimada de cabello de ángel (Islas Baleares)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de huevo batido
- 50 g de azúcar
- 50 g de agua
- 230 g de harina de fuerza
- 10 g de levadura prensada fresca desmenuzada
- 15 g de aceite
- 100 - 150 g de manteca de cerdo (a temperatura ambiente)
- 350 g de cabello de ángel
- 30 g de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1745 kJ / 417 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 57.7 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 13.6 mg
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10min
Farinosa de cabello de ángel (Comunidad Valenciana)
3h 10min
Tronco de Navidad
8h 30min
Buñuelos de viento
1h
Pastissets de Tortosa (Cataluña)
2 Std.
Minitartas San Marcos con trufa
3h
Coca de ensaimada con sobrasada
10h 30min
Coca de Sant Joan
1h
Ensaimadas individuales
9h
Bizcocho o coca de cuarto
1h
Brazo de gitano
3h
Crema pastelera (Espesar)
15 Min