Wersje kompatybilne
Ensaimada de cabello de ángel (Islas Baleares)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de huevo batido
- 50 g de azúcar
- 50 g de agua
- 230 g de harina de fuerza
- 10 g de levadura prensada fresca desmenuzada
- 15 g de aceite
- 100 - 150 g de manteca de cerdo (a temperatura ambiente)
- 350 g de cabello de ángel
- 30 g de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1745 kJ / 417 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 57.7 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 13.6 mg
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10 min
Farinosa de cabello de ángel (Comunidad Valenciana)
3h 10min
Almoixàvenas
1j 30 menit
El brioche de Paco Torreblanca
9h
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2j 30 menit
Coca con cabello de ángel y nueces
1j 20 menit
Coca de Sant Joan
1j
Coca de ensaimada con sobrasada
10hod. 30min
Pastissets de Tortosa (Cataluña)
2j
Panettone de avellanas y marron glacé
18h 10min
Buñuelos de viento
1j
Ensaimadas individuales
9h