Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho plancha con avellanas
- 40 g de licor de avellanas
- 20 g de avellanas
- 5 huevos
- 100 g de azúcar (y algo más para espolvorear)
- 100 g de harina de repostería
- 5 g de café soluble
- 1 pellizco de sal
Relleno
- 80 g de azúcar
- 150 g de queso mascarpone
- 200 g de queso cremoso
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- 5 g de café soluble
Cobertura y terminación
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao), en trozos
- 50 g de agua
- 50 g de mantequilla
- 10 - 20 g de avellanas troceadas
- 1 - 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1952 kJ / 466 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 185.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta versátil de celebración
1h 30 min
Pastel semifrío de praliné de avellanas
13h
Rollo suizo relleno de melocotón
1h 30 min
Crema pastelera
10 Min
Miniconchas de almendra
40 Min
Tarta panal
6h
Brazo gitano de pimientos del piquillo
1h 30 min
Minitartas San Marcos con trufa
3h
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 godz. 40 min
Tarta San Marcos
4 Std.
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 Std. 35 Min
Pastel rápido de queso al caramelo
4h 20min