Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 5 huevos
- 150 g de azúcar
- 200 g de aceite de girasol
- 30 g de licor de anís dulce
- 20 g de anís en grano
- 400 g de harina de repostería
- 1 huevo batido
Jarabe y glaseado para rosquillas listas
- 500 g de agua
- 150 g de azúcar
- 1 clara de huevo
- 1 pellizco de sal
- 170 g de azúcar glas
- 1 cucharada de licor de anís
- 1 cucharada de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 515 kJ / 123 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Huesillos extremeños (Extremadura)
40 Min
Pan de muerto
3h
Minihojaldres de almendra
30 Min
Bollitos trenzados con pasas y almendras
2sa 45 dk
Pan Venecia
17h 10min
Roscón de Reyes
4h
Bizcocho de naranja
1h
Petisús (éclairs)
1h 50min
Bizcocho panadero con huevos de corral
17h
Flores de carnaval
40 Min
Rosquillas
30 Min
Magdalenas de leche condensada
30 Min