Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 5 huevos
- 150 g de azúcar
- 200 g de aceite de girasol
- 30 g de licor de anís dulce
- 20 g de anís en grano
- 400 g de harina de repostería
- 1 huevo batido
Jarabe y glaseado para rosquillas listas
- 500 g de agua
- 150 g de azúcar
- 1 clara de huevo
- 1 pellizco de sal
- 170 g de azúcar glas
- 1 cucharada de licor de anís
- 1 cucharada de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 515 kJ / 123 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Tortas blandas de anís
1h 20min
Pastel cordobés
1h 45min
Huesos de San Expedito
30 min
Tortas de Pascua murcianas
2h
Flores de carnaval
40 min
Huesillos extremeños (Extremadura)
40 min
Miguelitos (Castilla la Mancha)
2h
Bizcocho de naranja XXL
1 Std. 15 Min
Suizos
2h 30min
Tortas de Alcázar
40 min
Rosquillas
30 min
Bizcocho de aceite de oliva
40 min