Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hojaldre rápido
- 200 g de mantequilla congelada en trozos de 1-2 cm
- 200 g de harina de repostería
- 90 g de agua muy fría
- ½ cucharadita de sal
Glaseado<br><br>
- 230 g de azúcar glas
- 25 g de clara de huevo
- 10 g de zumo de limón
Montaje
- 2 cucharadas de granillo de almendra cruda
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1704 kJ / 407 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 46.9 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 108.9 mg
Alternatywne przepisy
Bartolos
40 Min
Bizcochitos con baño de chocolate rosa
1h 30 min
Minirrosquillas americanas (doughnetes)
3h
Crema pastelera
10 Min
Bombones de naranja
1 Std.
Glaseado blanco
5 Min
Panecillos de San Ignacio
25h
Tronco de Navidad
8 Std. 30 Min
Angel food cake con salsa de fresas
2h 20 min
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4h 10min
Pastas de té rellenas de mermelada
50 min
Tronco de Navidad con praliné
2h 20 min