Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno de toffee
- 100 g de azúcar moreno
- 100 g de mantequilla en trozos
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 20 g de caramelo líquido
- 1 cucharadita de zumo de limón
Bombones
- 300 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 538.3 kJ / 128.8 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bombones de gianduja
1h
Ganache de chocolate
1 Std. 10 Min
Crema pastelera
10min
Cremosos de tres chocolates y arena de cacao
4h 20min
Milhojas de chocolate y nata
2h 30min
Glaseado de chocolate (ganache)
20min
Rocas de chocolate heladas
1h 20min
Tulipas
50min
Bombones de chocolate blanco
3h 10 min.
Salsa de toffee al café
10min
Baño de chocolate
5min
Almíbar básico
10min