Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almíbar
- 100 g de azúcar
- 100 g de agua
- 10 - 20 g de ron
Bizcocho
- 1 cucharadita de mantequilla para engrasar
- 6 huevos
- 200 g de azúcar
- 1 pellizco de azúcar vainillado
- 200 g de harina de repostería alrededor de la mariposa
- 1 pellizco de sal
Crema de limón
- 370 g de leche condensada
- 500 g de yogur griego
- 100 g de zumo de limón
Montaje
- 1000 g de albaricoques frescos lavados, partidos por la mitad y sin hueso (reserve 2-3 albaricoques enteros para decorar)
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 50 g de azúcar
- 27 - 28 bizcochos de soletilla
-
24 - 26
frambuesas frescas
lub 24 - 26 arándanos frescos - 1 cucharada de jalea de manzana
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1917 kJ / 459 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 8.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de frutas de verano
5h
Tarta fondant
5h 30min
Tarta de limón y merengue
2h 10min
Charlota de chocolate con fresas y frutos rojos
4h 45min
Bomba de chocolate
4h
Bizcocho con fresas y nata
2h
Tarta para celebraciones
7 Std.
Tarta de chocolate con bizcocho de zanahoria y piña
5h 30min
Tarta de cappuccino
2h
Tarta Selva Negra (schwarzwälder Kirschtorte)
2h 10min
Postre chajá
11h 15min
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25 Std. 40 Min