Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa quebrada dulce
- 130 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 30 g de azúcar moreno
- 110 g de mantequilla fría, en trozos
Mousse de castaña
- 100 g de crema de castañas dulce
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 40 g de azúcar glas
- 10 g de ron dorado
- 150 g de castañas en almíbar (escurridas), en trozos
Crema de castaña con chocolate
- 100 g de mantequilla
- 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao), en trozos
- 300 g de crema de castañas dulce
Toffee de castaña
- 2 hojas de gelatina
- 60 g de azúcar moreno
- 60 g de mantequilla
- 130 g de nata (35% de grasa)
- 100 g de crema de castañas dulce
- 150 g de marrons glacés (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2223 kJ / 531 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 33 mg
Alternatywne przepisy
Pudin diplomático
1h 40min
Bizcocho con crema de orujo
2h 10min
Crema de lima
2h 20 min
Tronco de Navidad con frutas frescas
5 godz. 30 min
Calissons (Mazapán con fruta glaseado)
24u.
Tableta de chocolate y castañas
5h
Merengues con nata y coco
6 godz. 30 min
Charlota de mandarinas
6 godz. 30 min
Pastel crujiente de manzana
1h 15min
Tarta Bellini
24u.
Flan de París con merengue
10 Std.
Postre cuatro capas
4u. 10min