Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de parmesan, coupé en morceaux
- 4 - 5 brins de persil frais équeutés, et un peu pour la finition
- 2 - 3 gousses d'ail
- 2 - 3 pincées de piment en poudre
- 80 g d'huile d'olive
- 150 g de chapelure
- 5 - 6 filets d'anchois à l'huile, égouttés
- 1200 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 350 g de pâtes sèches, type spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3106.5 kJ / 742.3 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 89.8 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 895.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vinaigrette aux fines herbes
10min
Salade de pommes de terre, sauce crémeuse sésame-citron
50min
Pâtes à la tunisienne
35min
Maguro sando au thon
Keine Bewertungen
Pipirrana au calamar (salade andalouse)
40 min
Coquillettes express
30 min
Nouilles à ramen
1h
Omelette à la grecque
35min
Spaghetti aux échalotes et au citron
40 min
Shot détox betterave et persil
5min
Salade de pomme de terre, olives, feta et herbes fraîches
1h
Spaghetti aux fruits de mer express
1h 10min