Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g de sucre
- 5 oeufs, séparer les blancs des jaunes
- 1 pincée de sel
- 250 g de carottes, pelées, en morceaux (3 cm)
- 250 g d'amandes, avec peau
- 1 citron, zeste prélevé à l'économe, jus réservé
- 80 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique
- 4 c. à soupe de kirsch
- 3 - 4 c. à soupe d'eau
- 12 carottes en massepain
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1573 kJ / 376 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux pommes facile
45 min
Cupcakes au chocolat avec glaçage à la vanille et à la noix de coco
Brak ocen
Dessert au yaourt et citron
3 Std. 15 Min
Biscuits aux amandes
1h
Mini panettone
6 Std. 40 Min
Brownies
50 min
Tranche suédoise à la carotte
2h
Cupcakes "cerveaux"
1 Std. 40 Min
Glace aux fruits
5min
Pain Perdu à la confiture de poire, gingembre et mûres
40 min
Cheesecake (avec cuisson)
7h 20min
Cookies aux pépites de chocolat
50 min