Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g de sucre
- 5 oeufs, séparer les blancs des jaunes
- 1 pincée de sel
- 250 g de carottes, pelées, en morceaux (3 cm)
- 250 g d'amandes, avec peau
- 1 citron, zeste prélevé à l'économe, jus réservé
- 80 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique
- 4 c. à soupe de kirsch
- 3 - 4 c. à soupe d'eau
- 12 carottes en massepain
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1573 kJ / 376 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz au mélange de légumes
55min
Duo de mini-tresses au beurre
Brak ocen
Cake au citron
1 Std. 5 Min
Gâteau aux pommes
1u.
Gâteau marbré
2h 10min
Brownies
50min
Cupcakes "cerveaux"
1h 40min
Pâté aux champignons
45 min
Pizza sauce poivron rouge, épinards et oeufs
1u. 45min
Cake à l'orange
1u.
Bolognaise au soja
40min
Cake imbibé au citron
1h 30 min