Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de grains de blé dur
- 400 g d'eau
-
30
g de levure fraîche
lub 3 c. à café de levure déshydratée (12 g) - 120 g de babeurre
- 150 g de farine à pain
- 2 c. à café de sel
- 1 c. à soupe de vinaigre balsamique
- 1 c. à café de poudre de malt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 291 kJ / 70 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2h
Pain d'épeautre pur
11 godz.
Pain blanc en cocotte
3u. 15min
Pain aux cinq graines
50min
Pain de mie
3 Std.
Potage façon minestrone
50min
Pain au lait
2u. 20min
Baguette
3h 45min
Focaccia aux oignons
2h
Pain d'épeautre et de blé
12 godz.
Mon pain de campagne maison
4h 40min
Pâte de base pour pain
24u. 5min