Tarte végane aux pommes avec crumble et meringue

Tarte végane aux pommes avec crumble et meringue

4.0 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
20 portions

Składniki

Pâte à tarte végane
  • 65 g d'amandes blanchies
  • 80 g de sucre
  • 460 g de farine de blé
  • 40 g d'huile d'olive
  • 210 g d'eau froide
  • ½ c. à café de levure chimique
  • 2 - 3 pincées de sel
Garniture aux pommes
  • 1400 g de pommes pelées, évidées, coupées en quatre
  • 1 c. à soupe de cannelle en poudre
  • 2 c. à soupe de jus de citron, fraîchement pressé
  • 1 c. à soupe de maïzena
  • 150 g de liquide de pois chiches, en conserve (aquafaba)
  • 130 g de sucre
  • ¼ c. à café de vinaigre de cidre

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 206.3 kcal / 863.1 kJ
Białko 3.7 g
Tłuszcz 4.1 g
Węglowodany 40.2 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 29.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...