Tarte végane aux pommes avec crumble et meringue

Tarte végane aux pommes avec crumble et meringue

3.7 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
20 portions

Składniki

Pâte à tarte végane
  • d'amandes blanchies
    65 g
  • de sucre
    80 g
  • de farine de blé
    460 g
  • d'huile d'olive
    40 g
  • d'eau froide
    210 g
  • de levure chimique
    ½ c. à café
  • de sel
    2 - 3 pincées
Garniture aux pommes
  • de pommes pelées, évidées, coupées en quatre
    1400 g
  • de cannelle en poudre
    1 c. à soupe
  • de jus de citron, fraîchement pressé
    2 c. à soupe
  • de maïzena
    1 c. à soupe
  • de liquide de pois chiches, en conserve (aquafaba)
    150 g
  • de sucre
    130 g
  • de vinaigre de cidre
    ¼ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 206.3 kcal / 863.1 kJ
Białko 3.7 g
Tłuszcz 4.1 g
Węglowodany 40.2 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 29.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...