Rhubarb and Ginger Tart

Rhubarb and Ginger Tart

3.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 portions

Składniki

  • ginger cake sliced (1 cm)
    200 g
  • plain flour plus extra for dusting
    300 g
  • unsalted butter cold, diced
    150 g
  • water
    20 - 40 g
  • caster sugar
    1 tsp
  • fine sea salt
    1 pinch
  • brown sugar
    150 g
  • rhubarb peeled, cut in pieces (2 cm)
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 437.1 kcal / 1828.9 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 18.7 g
Węglowodany 62.7 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Sód 74.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...