Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g ginger cake, sliced (1 cm)
- 300 g plain flour, plus extra for dusting
- 150 g unsalted butter, cold, diced
- 20 - 40 g water
- 1 tsp caster sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 150 g brown sugar
- 500 g rhubarb, peeled, cut in pieces (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1828.9 kJ / 437.1 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 62.7 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 74.4 mg
Alternatywne przepisy
Dundee Cake
3h 10 min
Apple Parkin
1h 40 min
Irish Soda Bread
45 min
Cherry Pie
12h 15min
Black Forest Gateau
45 min
Guinness® Bread with Smoked Trout Topping and Watercress
1 godz. 45 min
Clementine and Poppy Seed Buttermilk Scones
30 min
Sloe Gin
2160h 20 min
Welsh Cakes
35min
Ginger, Clementine and Honey Steamed Puddings
1h
Walnut Scones
30 min
Gooseberry and Ginger Biscuit Layers
25 min