Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 70 g sesame oil
- 60 g brown sugar
- 45 g light soy sauce
- 60 g balsamic vinegar
- 100 g spring onions, finely sliced, plus extra for garnishing
- 2 star anise
- 500 g pork spare ribs, cut in single ribs
- 600 g water
- 200 g basmati rice
- 2 Tbsp cornflour
- 20 g sesame seeds, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3438 kJ / 821.8 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 0.7 mg
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55min
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1h 10min
Beef Bourguignon
1h 30min
Sous-vide Pork Cheeks in Red Wine
8 Std. 45 Min
Beef Stroganoff
1 godz.
Jerk Chicken with Sweet Potato Mash and Vegetables
3h 5min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7h 20 min
Chicken, Chorizo and Chickpea Stew
40min
Creamy mustard chicken stew
40min
Smoky Pork and Beans
3h
Pork with Black Bean Sauce
30 min
Soy-glazed Chicken with Pak Choi
13 Std.