Urządzenia i Akcesoria
Dauphinoise Potatoes
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
-
garlic cloves2
-
potatoes peeled, thinly sliced (2-3 mm)1200 g
-
double cream500 g
-
fine sea salt2 tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
ground nutmeg1 pinch
-
Gruyère cheese grated (optional)100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
6 g
Kalorie
1521 kJ /
363 kcal
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bread Sauce
1 godz. 25 min
Jersey Royal Potato Salad
40 min
Lemon Posset
2 godz. 40 min
Christmas Bread Sauce
15 min
Steamed Smoked Haddock with New Potatoes and Spinach
45 min
Lasagne Bolognese
2 godz. 30 min
Lasagne bolognese
2 godz. 30 min
Cauliflower cheese
55 min
Inside-out Chicken Kievs with Celeriac Mash and Peas
45 min
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1 godz. 15 min
Toad in the Hole
1 godz.
Cauliflower Cheese
50 min