Beef Bourguignon

Beef Bourguignon

4.2 176 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 portions

Składniki

  • onions quartered
    120 g
  • olive oil
    1 Tbsp
  • stewing steak cut in pieces (2-3 cm)
    300 g
  • streaky bacon, cured and smoked cut in strips (1 cm)
    75 g
  • garlic cloves
    2
  • carrots peeled and cut in pieces (2 cm)
    150 g
  • red wine
    200 g
  • water
    150 g
  • fine sea salt or to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper or to taste
    ¼ tsp
  • bouquet garni (bay leaf, thyme and parsley)
    1
  • button mushrooms sliced
    100 g
  • cornflour (opcjonalnie)
    1 - 2 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 427 kcal / 1785 kJ
Białko 42.2 g
Tłuszcz 23.4 g
Węglowodany 11.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...