Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g onions, quartered
- 1 Tbsp olive oil
- 300 g stewing steak, cut in pieces (2-3 cm)
- 75 g streaky bacon, cured and smoked, cut in strips (1 cm)
- 2 garlic cloves
- 150 g carrots, peeled and cut in pieces (2 cm)
- 200 g red wine
- 150 g water
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- 1 bouquet garni (bay leaf, thyme and parsley)
- 100 g button mushrooms, sliced
- 1 - 2 tsp cornflour (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1785 kJ / 427 kcal
- Białko
- 42.2 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
Alternatywne przepisy
Cottage pie
1h 15min
Pork tenderloin with mustard sauce
35 min
Bolognese Sauce
1h 15min
Beef Stroganoff
1h
Beef Stroganoff
1h
Sautéed Pork with Cider
55min
Pork with Black Bean Sauce
30 min
Lamb Spezzatino
1h 45 min
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1h 55min
Beef in Stout
1h 40 min
Beef and Ale Stew
2 godz. 20 min