Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Öl
- 1 Knoblauchzehe
- 700 g Rindfleisch, in Würfeln (3 cm)
- 250 g Zwiebeln, in Spalten
- 100 g Schinkenspeckwürfel
- 300 g Wasser und etwas mehr zum Anrühren
- 150 g Rotwein, trocken
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 50 g Tomatenmark
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 EL Paprika de la Vera
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 1 rote Paprika (ca.180 g), in Würfeln (1 cm)
- 1 geh. EL Speisestärke (15 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1997 kJ / 477 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 808 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulled Pork Burger
6h 20min
Boeuf Bourguignon
3h 30 min.
Cajun-Fleisch mit buntem Gemüse
4h 15 min.
Holzfäller-Topf mit Kartoffeln und Champignons
3h
Slow Cooking Szegediner Gulasch
3 Std. 40 Min
Asia-Nudeln mit Rindfleisch und Brokkoli
1h
Malzbier-Bolognese
2h
Pulled Beef mit karamellisierten Zwiebeln
30 Std. 30 Min
Gyros-Eintopf
50 min.
Malzbiergulasch
1h 15 min.
Winzertopf
2h 40min
Schweinefilet in Metaxasauce
1h 30 min.