Hähnchenbrust Metaxa

Hähnchenbrust Metaxa

4.7 1.1K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken (2-3 cm)
    100 g
  • Cheddar in Stücken (2-3 cm)
    100 g
  • Hähnchenbrustfilets, ohne Haut (à ca. 330 g)
    4
  • Salz
    5 TL
  • Pfeffer
    2 TL
  • Paprika edelsüß
    3 TL
  • Cayenne-Pfeffer (opcjonalnie)
    1 TL
  • rote Spitzpaprika halbiert, entkernt, in Stücken (2-3 cm)
    180 g
  • Peperoni, grün halbiert, entkernt, in Stücken (2-3 cm)
    50 g
  • Zwiebeln halbiert
    180 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Öl
    30 g
  • Weinbrand (Metaxa)
    100 g
    100 g Apfelsaft
  • Speisestärke
    1 EL
  • Wasser
    2 EL
  • Schmand
    200 g
  • Sahne
    80 g
  • Tomatenmark
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 3567 mg
Białko 58 g
Kalorie 3233 kJ / 773 kcal
Tłuszcz 47 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...