Warmer Speck-Kartoffelsalat

Warmer Speck-Kartoffelsalat

4.7 290 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    700 g
  • Kartoffeln klein, festkochend, ungeschält
    750 g
  • Öl
    40 g
  • Schinkenspeckwürfel
    150 g
  • Zwiebeln halbiert, in Scheiben (5 mm) oder Spalten
    150 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    ¾ TL
    ½ Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
  • Weißweinessig
    30 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Petersilie gehackt
    2 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1412 mg
Białko 15 g
Kalorie 1345 kJ / 321 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...