Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Wasser
- 750 g Kartoffeln, klein, festkochend, ungeschält
- 40 g Öl
- 150 g Schinkenspeckwürfel
- 150 g Zwiebeln, halbiert, in Scheiben (5 mm) oder Spalten
-
¾
TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 30 g Weißweinessig
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 EL Petersilie, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1345 kJ / 321 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1412 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rheinischer Sauerbraten
51 Std.
Gulasch
2 Std.
Ungarisches Paprikagulasch
2 Std.
Schweinefilet aus dem Ofen mit Reis
1 Std. 20 Min
Schweinegeschnetzeltes Jäger Art mit Spätzle
30 min
Geflügel-Ragout von der Keule
1 godz.
Tiroler Speck-Muffins
40 min
Hähnchenschenkel en escabeche aus dem Ofen
1 godz.
Reis-Thunfisch-Salat
40 min
Speck-Zwiebel-Sahne-Dressing
10 min
Paprika-Käse-Salat
40 min
Schupfnudel-Salat mit Birnen, Bohnen und Speck
45 Min