Rumpsteak mit Bratkartoffeln und Kräuterbutter

Rumpsteak mit Bratkartoffeln und Kräuterbutter

4.7 46 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen

Składniki

Kartoffeln
  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln, festkochend in Scheiben (5 mm)
    1000 g
Kräuterbutter
  • Knoblauchzehe klein
    1
  • Zwiebel klein, halbiert
    1
  • Petersilie abgezupft
    4 Stängel
  • Schnittlauch in Röllchen
    1 geh. EL
  • Butter weich, in Stücken
    150 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
Rumpsteak und Fertigstellung
  • Wasser
    1270 g
  • Zitronensaft
    30 g
  • Rumpsteaks (à 200 g)
    4
  • Butter
    50 g
  • Rosmarin
    2 Zweige
  • Öl zum Braten
  • Zwiebeln in Würfeln (1 cm)
    2
  • Schinkenspeckwürfel
    200 g
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1132 kcal / 4737 kJ
Białko 94 g
Tłuszcz 61 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 34 g
Sód 2241 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...