Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di petto di pollo senza pelle, a striscioline (1 cm)
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di paprica dolce
- 2 cucchiaini di sale
- 100 g di peperoni rossi a listarelle (1x4 cm)
- 1 cipollotto a rondelle sottili (2 mm)
- 60 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 4 uova
- 60 g di latte
- ½ mazzetto di erba cipollina fresca, tritata
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 50 g di pomodorini a metà
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1065 kJ / 255 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1041 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patate gratinate con pepe rosa e Parmigiano reggiano
1sa
Medaglioni alla pizzaiola
40 Min
Pollo e patate in salsa piccante
1sa
Pollo croccante con salsa di porri
30 Min
Pollo e insalata tiepida di patate
55min
Frittata gusto pizza
50 dk
Gnocchi allo yogurt e prosciutto crudo
1 Std. 10 Min
Pesce ai sapori dell'India con salsa allo yogurt, patate e verdure
1sa
Pollo in salsa verde
40 Min
Filetti di pesce pagro con patate dolci
35 dk
Pollo alla birra con verdure
1sa
Polpette di agnello
55min