Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 chiles anchos, sin tallo, sin semillas y desvenados (medianos)
- agua, la necesaria
- 100 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 2 pimientas gordas
- 2 cditas de tomillo seco
- 1 cdita de canela en polvo
- 1 hoja de laurel seca
- 1 cdita de jengibre en polvo
- 1 clavo de olor
- 1 cdita de sal, o al gusto
- 20 g de vinagre de manzana
- 1000 g de pierna de cerdo, en trozos (3 cm)
- 200 g de lechuga
- 50 g de cebolla morada, en rebanadas delgadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1066 kJ / 254 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 513 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15 min
Adobo con carne
50min
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35 Min
Carnitas de cerdo borrachas
1h
Pollo encacahuatado
45min
Entomatado de cerdo
1h
Pollo con mole TM6
1h
Carne en chile negro (Black Diamond)
1h 20 min
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1h 45min
Pollo al tequila y chile pasilla
2h
Chilorio
1h