Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 chiles anchos, sin tallo, sin semillas y desvenados (medianos)
- agua, la necesaria
- 100 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 2 pimientas gordas
- 2 cditas de tomillo seco
- 1 cdita de canela en polvo
- 1 hoja de laurel seca
- 1 cdita de jengibre en polvo
- 1 clavo de olor
- 1 cdita de sal, o al gusto
- 20 g de vinagre de manzana
- 1000 g de pierna de cerdo, en trozos (3 cm)
- 200 g de lechuga
- 50 g de cebolla morada, en rebanadas delgadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1066 kJ / 254 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 513 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne en chile negro (Black Diamond)
1 Std. 20 Min
Pollo con mole verde
1h
Adobo con carne
50 min.
Costillas de cerdo agridulces
40 Min
Pollo al tequila y chile pasilla
2 godz.
Tiras de res con chicharrón en salsa de chile morita TM6 (Coahuila)
1h
Mixiote de pollo
1h
Entomatado de cerdo
1h
Bisteces con papas en pasilla
1 Std. 15 Min
Pollo encacahuatado
45 min
Albóndigas de chicharrón
45 min
Pozole negro
1 Std. 15 Min