Urządzenia i Akcesoria
Babeczki marchewkowo-kokosowe
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
16 sztuk
Składniki
Babeczki marchewkowo-kokosowe
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
150 g mleka
-
2 jajka
-
120 g brązowego cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
250 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 szczypta soli
-
70 g wiórków kokosowych
Krem
-
120 g cukru
-
200 g serka śmietankowego kremowego, pokrojonego na kawałki
-
1 - 2 łyżki masła
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
wiórki kokosowe do posypania
-
8 pralin kokosowych, typu Raffaelo® przekrojonych na pół
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4.1 g
Kalorie
1117 kJ /
266 kcal
Tłuszcz
14.1 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
32.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Muffinki z malinami i białą czekoladą
45 min
Muffiny buraczano-czekoladowe
30 min
Muffinki owsiane z morelami
40 min
Muffinki jogurtowo-cytrynowe
40 min
Muffinki marchewkowe z orzechami
45 min
Muffinki czekoladowe
50 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z nasionami chia
1 godz. 15 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
40 min
Intensywnie czekoladowe babeczki (bez cukru)
45 min
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 min
Muffiny mocy
55 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 min