
Urządzenia i Akcesoria
Hähnchenbrust pizzaiola
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 Portionen
Składniki
-
Hähnchenbrustfilet, ohne Haut800 g
-
Salz½ TL
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen nach Geschmack½ TL
-
Edamer oder anderer Schnittkäse (z. B. Gruyère, Emmentaler, Fontina), in Stücken200 g
-
Olivenöl30 g
-
Zwiebeln halbiert150 g
-
Knoblauchzehen2
-
Tomaten gehackt, frisch oder aus der Dose600 g
-
Gemüsebrühwürfel (für 0,5 l)1
-
Zucker1 TL
-
Oregano, getrocknet1 ½ TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
331 kcal /
1386 kJ
Białko
41 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
5 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Das Kochbuch
131 Przepisów
Beneluks
Beneluks