Hähnchenbrust pizzaiola

Hähnchenbrust pizzaiola

4.6 358 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 Portionen

Składniki

  • Hähnchenbrustfilet, ohne Haut
    800 g
  • Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen nach Geschmack
    ½ TL
  • Edamer oder anderer Schnittkäse (z. B. Gruyère, Emmentaler, Fontina), in Stücken
    200 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Tomaten gehackt, frisch oder aus der Dose
    600 g
  • Gemüsebrühwürfel (für 0,5 l)
    1
    1 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Zucker
    1 TL
  • Oregano, getrocknet
    1 ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 331 kcal / 1386 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...