Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de berenjenas
- 1 cucharada de sal
- 3 cucharadas de zumo de limón
- 50 g de cebolla
- 2 - 3 dientes de ajo
- 350 g de tomates en trozos
- 1 cucharadita de pimienta negra molida
- 1 cucharadita de comino molido
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 2 pellizcos de hebras de azafrán (opcional)
- 40 g de aceite de oliva
- 40 g de tomate concentrado
- 2 ramitas de perejil fresco picado (solo las hojas)
- 2 ramitas de cilantro fresco picado (solo las hojas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 431 kJ / 103 kcal
- Białko
- 1.67 g
- Węglowodany
- 8.23 g
- Tłuszcz
- 6.99 g
- Błonnik
- 3.89 g
Alternatywne przepisy
Curry de garbanzos (Chana masala)
20 Min
Estofado de berenjena picante
30min
Guiso especiado de tomates con huevos (Shakshuka) - Israel
50min
Curry indio de verduras
40min
Curry de lentejas y calabaza al vapor
1h 15min
Raita de pepino
10 min
Curry de batatas y brócoli
20 Min
Tayín de bacalao (Marruecos)
30min
Crumble estilo indio
1h
Sopa harira con pollo
1h 25min
Paté libanés de berenjena (Baba ganoush)
1h 15min
Coliflor tika masala
30min