Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo
- 100 g de cebolla
- 30 g de aceite
- 200 g de kale troceado
- 100 g de chorizo en rodajas de 5 mm
- 100 g de dados de beicon
- 800 g de lentejas cocidas en conserva (lavadas y escurridas)
- 150 g de patata en dados de 2 cm
- 700 g de caldo de carne
- 1 cucharada de pimentón
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1188 kJ / 284 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 1725.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentejas con arroz al aroma de jerez
30min
Lentejas con setas y morcilla
3hod.
Crema de legumbres con ajos negros de las pedroñeras Pedroñete
11h
Guiso de quinoa, calabaza y calabacín
30min
Lentejas y soja con verduras
4h 50min
Lentejas verdinas estofadas con verduras a la cúrcuma
8h 40min
Lentejas con boletus y morcilla a la plancha
2h 50min
Estofado de cordero y garbanzos (Abgusht) - Irán
1h 20min
Arroz verde
1小时
Potaje de garbanzos, manitas de cerdo y berza
40min
Arroz caldoso con verduras y espinacas
45 Min
Mijo al curry con pollo y piña (sin gluten)
50min