Pasta con camarones y chícharos

Pasta con camarones y chícharos

3.4 21 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porciones

Składniki

  • 50 g de aceite de oliva extra virgen
  • 200 g de camarones grandes, pelados y desvenados
  • 1 - 2 pizca de sal
  • 1 echalot (aprox. 30 g), en mitades
  • 250 g de chícharos (ver tip)
  • 700 g de agua
  • 1 cdita de sal o al gusto
  • 320 g de pasta seca corta (p. ej farfalle, penne, fusilli...)
  • 2 pizca de pimienta negra molida o al gusto

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 464 mg
Białko 24 g
Kalorie 2088 kJ / 499 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...