Polpette al sugo

3.8 34 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Polpette
  • 40 g di pane fresco o raffermo, tagliato a pezzi
  • 80 g di latte
  • 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 6 - 12 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 400 g di carne trita di manzo
  • 2 uova
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 500 g di acqua
Salsa di pomodoro
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 100 g di cipolle a spicchi
  • 50 g di carote a pezzi
  • 50 g di sedano a pezzi
  • 600 g di pomodori pelati a pezzi (vedere varianti)
    600 g di polpa di pomodoro
  • 3 - 4 foglie di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 536.3 kcal / 2244 kJ
Białko 34.3 g
Tłuszcz 35.8 g
Węglowodany 19.6 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 13.9 g
Sód 1136 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...