Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 150 g di acqua
- 1 pezzetto di lievito di birra fresco, delle dimensioni di un pisello (1 g)
- 150 g di farina di farro bianca
Pane dolce
- 275 g di farina di farro bianca, + q.b. per spianare
-
½ - 1
cucchiaino di semi di anice, interi
lub ½ - 1 cucchiaino di semi di finocchio secco, interi - 140 g di acqua, fredda
- olio vegetale per ungere
- 10 g di lievito di birra fresco
- 50 g di burro, non salato, freddo, a pezzi
- 40 - 45 g di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 8605 kJ / 2055 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 335 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Tłuszcz nasycony
- 27 g
- Błonnik
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Treccia della domenica in due varianti
2 Std. 10 Min
Pane bigio in casseruola
2 Std. 25 Min
Vellutata ai funghi selvatici
Brak ocen
Dado di pollo
Brak ocen
Zucchero vanigliato
72 Std.
Biscotti tortina con crema al cioccolato
Brak ocen
Pane di frumento e farro
12h
Polpettine di carne speziate con spaghetti cinesi alle verdure
1u. 20min
Vellutata di verdure
40min
Vellutata di zucca, riso con pesce e verdure, crumble di mele e pere (Svizzera)
1h 30min
Castagne lesse
55 Min
Zuppa di verdure
25min