Pane a fisarmonica alle erbe

3.7 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porzioni

Składniki

Impasto
  • di farina di grano e ancora un po' per infarinare
    600 g
  • di acqua
    300 g
  • di lievito di birra fresco (40 g)
    1 cubetto
  • di zucchero
    ½ cucchiaino
  • di sale
    2 cucchiaini
  • di olio vegetale
    50 g
Burro alle erbe aromatiche
  • spicchio di aglio
    1
  • cipolla tagliata a metà
    1
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
    3 rametti
  • di basilico, fresco le foglioline lavate e asciugate
    3 rametti
  • di burro, non salato morbido, a pezzi
    100 g
  • di sale
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 283 kcal / 1183 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...