Fagottini con cuore di cioccolato e salsa alle ciliegie

Fagottini con cuore di cioccolato e salsa alle ciliegie

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 pezzi

Składniki

Fagottini al cioccolato
  • di latte
    120 g
  • di zucchero
    30 g
  • di burro + q.b. per imburrare
    20 g
  • di lievito di birra fresco sbriciolato
    20 g
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato, (8 g)
  • di farina tipo 00
    280 g
  • di sale
    ¼ di cucchiaino
  • uovo
    1
  • di cioccolato (circa 100 g)
    16 pezzetti
  • di acqua
    500 g
Salsa alle ciliegie
  • di ciliegie snocciolate fresche o congelate
    600 g
  • di amido di mais (maizena)
    10 - 15 g
  • di zucchero a piacere
    30 - 40 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 158 kcal / 663 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...