Wersje kompatybilne
Fagottini con cuore di cioccolato e salsa alle ciliegie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fagottini al cioccolato
- 120 g di latte
- 30 g di zucchero
- 20 g di burro + q.b. per imburrare
-
20
g di lievito di birra fresco, sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g) - 280 g di farina tipo 00
- ¼ di cucchiaino di sale
- 1 uovo
- 16 pezzetti di cioccolato (circa 100 g)
- 500 g di acqua
Salsa alle ciliegie
- 600 g di ciliegie snocciolate fresche o congelate
- 10 - 15 g di amido di mais (maizena)
- 30 - 40 g di zucchero, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 663 kJ / 158 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane ripieno Margherita
3h 15min
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10 min
Semifreddo al cioccolato/caffé
6 godz. 25 min
Barrette al sesamo
30 min
Cannelloni spinaci e ricotta
1 godz. 30 min
Insalata di salsiccia e formaggio
10 min
Arachidi speziate
45 min
Spiedini di pollo con salsa satay
2 godz.
Gelato al gusto Cheesecake
Brak ocen
Pane all'aglio
20 min
Cordon bleu
30 min
Baci di cioccolato e nocciole
1h 25 min