![Pane al vino rosso e noci Pane al vino rosso e noci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/37ce244d-6522-49b9-9f3a-3786a876a5ad/Derivates/9374dc8f-ddaa-4e62-8948-50fd472808a4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta madre
- 75 g di farina integrale
- 75 g di acqua
- 15 g di lievito fresco
Impasto
- 250 g di vino rosso
- 50 g di acqua
- 150 g di farina integrale
- 350 g di farina bianca + q.b. per il piano di lavoro
- 10 g di lievito fresco
- 150 g di noci sgusciate
- 1 cucchiaino di sale
- farina, per il piano di lavoro
Cottura
- 200 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 19.88 g
- Tłuszcz
- 5.26 g
- Błonnik
- 2.15 g
Alternatywne przepisy
Baguette
4 Std.
Pane rustico
2 Std.
Pane di segale vallesano
10 Std.
Panini del 1° Agosto
1h 10min
Meitschibei (Dolce alle nocciole)
1 Std. 30 Min
Biscotti secchi al cioccolato
1 Std. 30 Min
Cuchaule (Pane allo zafferano)
2 Std. 30 Min
Treccia della domenica in due varianti
2 godz. 10 min
Pane bigio in casseruola
2h 25min
Pane ticinese
1 godz. 50 min
Pane paesano
3h
Pane al latte
2hod. 20min