Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta madre
- 75 g di farina integrale
- 75 g di acqua
- 15 g di lievito fresco
Impasto
- 250 g di vino rosso
- 50 g di acqua
- 150 g di farina integrale
- 350 g di farina bianca + q.b. per il piano di lavoro
- 10 g di lievito fresco
- 150 g di noci sgusciate
- 1 cucchiaino di sale
- farina, per il piano di lavoro
Cottura
- 200 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 19.88 g
- Tłuszcz
- 5.26 g
- Błonnik
- 2.15 g
Alternatywne przepisy
Fougasse
2h
Dal di lenticchie
35 min
Crema di mandorle e cioccolato
Brak ocen
Baguette
3 godz. 45 min
Treccia con mirtilli rossi
Brak ocen
Pane di spelta (con pezzo scottato)
11h
Quiche di salmone e spinaci con feta
1 Std.
Baguette
4 Std.
Panini integrali per hamburger
Brak ocen
Manzo al tamarindo con riso
8 Std. 10 Min
Petto di pollo con funghi e verdure
1 Std.
Crema Thermomix® per le feste
25min