Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de cebolla
- 100 g de pimiento rojo
- 1 ñora (sin semillas ni pedúnculo)
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 50 g de vino blanco
- 500 g de patatas (peladas y chascadas)
- 500 g de agua
-
1
pastilla de caldo de pescado
lub 2 cucharaditas de sal - 500 g de pez espada (en trozos de aprox. 4x4 cm salpimentados)
- 2 huevos duros troceados
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1122 kJ / 268 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Guiso de patatas con magro
1 Std.
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45 Min
Alubias con bacalao
30 Min
Emblanco de pescado
45 Min
Patatas guisadas con calamares
40 Min
Lomo de cerdo con tomate
45 Min
Marmitako de caballa
50 min
Pollo al chilindrón
45 Min
Caldeirada marinera de mero
50 min
Estofado de ventresca de bonito
40 Min
Mero en amarillo
45 Min
Guiso marinero
1 Std. 20 Min