Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de chocolat noir, en morceaux
- 200 g de lait, et 2 c. à soupe
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé
- 10 g de sel
- 70 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 125 g de beurre mou, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2067 kJ / 494 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Briochettes aux pépites de chocolat
4 Std.
Barquettes à la fraise
35 Min
Pains au chocolat express
2h 45min
Baguette viennoise
2 Std. 30 Min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Petits pains au lait
1 Std. 45 Min
Muffins anglais à la farine complète
2 godz. 10 min
Viennoises au chocolat
2 Std. 50 Min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min
Biscuits granola
2 godz. 40 min
Petits pains au lait hérissons
2h 35min
Baguettines lardons et emmental
1 Std. 25 Min