Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de chocolat noir, en morceaux
- 200 g de lait, et 2 c. à soupe
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé
- 10 g de sel
- 70 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 125 g de beurre mou, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2067 kJ / 494 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Petits pains au lait hérissons
2h 35 min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25 min.
Petits pains au lait
1h 45min
Petits pains aux pépites de chocolat
4 Std. 10 Min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Madeleines marbrées choco-vanille
1h 25min
Biscuits craquelés au chocolat
2h 35 min
Viennoises au chocolat
2 Std. 50 Min
Brioche "super bonne"
3h
Gâteau marbré à la vapeur
1h 40min
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min
Brioche butchy à partager
3u. 50min