Urządzenia i Akcesoria
Bułki wrocławskie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 sztuk
Składniki
-
170 g mleka
-
150 g wody
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
30 g masła miękkiego
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i bułek
-
1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
376.6 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
1118.9 kJ /
267.3 kcal
Tłuszcz
4.4 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
50.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bajgle z makiem
1 Std. 25 Min
Tradycyjne bagietki
2 Std. 30 Min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 Std. 45 Min
Domowe bułki do hot dogów
2 Std. 15 Min
Rogale śniadaniowe
2 Std. 10 Min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 Std. 35 Min
Chleb jogurtowy
3 Std.
Cebulowe bułki z oregano
1 Std.
Bułki śniadaniowe
1 Std. 40 Min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 Std. 30 Min
Chleb portugalski (Pão de água)
4 Std.
Chałka z kruszonką
1 Std. 30 Min