Urządzenia i Akcesoria
Szarlotka tradycyjna
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 kawałków
Składniki
Ciasto
-
150 g cukru
-
600 g mąki pszennej
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
350 g masła pokrojonego na kawałki
-
4 żółtka
-
4 łyżki wody zimnej
Nadzienie
-
1300 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
3 łyżki cukru
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
2 czubate łyżki skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżki bułki tartej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
4.7 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
1328 kJ /
317.4 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Węglowodany
42.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pierniczki
1 godz. 30 min
Szarlotka tatrzańska (TM6, TM7)
2 godz.
Szarlotka tatrzańska (TM5)
2 godz.
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
3 godz. 20 min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min
Kluski śląskie
30 min
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4 godz.
Włoska tarta z dżemem
2 godz. 35 min
Ciasto marchewkowe
2 godz. 15 min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 godz. 45 min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min