Urządzenia i Akcesoria
Szarlotka tradycyjna
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 kawałków
Składniki
Ciasto
-
150 g cukru
-
600 g mąki pszennej
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
350 g masła pokrojonego na kawałki
-
4 żółtka
-
4 łyżki wody zimnej
Nadzienie
-
1300 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
3 łyżki cukru
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
2 czubate łyżki skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżki bułki tartej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
4.7 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
1328 kJ /
317.4 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Węglowodany
42.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Babeczki z kremem budyniowym i owocami (Papavero)
2h 50min
Ciasto kruche słodkie
2h
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2h
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1h 45min
Bułeczki drożdżowe z truskawkami
1h 10min
Pierogi z grzybami i karpiem
2h 35min
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4h
Pierogi z serem i jagodami
1h 15min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8h
Pierogi z mięsem
1h
Bułeczki drożdżowe z kruszonką
2h 15min
Ciasto marchewkowe
2h 15min