Urządzenia i Akcesoria
Klasyczny jabłecznik
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 porcje
Składniki
-
4 jajka
-
200 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
300 g cukru
-
1 łyżeczka cukru wanilinowego½ łyżki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1400 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
½ - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 - 2 łyżki bułki tartej
-
1 szczypta soli
-
bita śmietana, ilość do dekoracjilody waniliowe (opcjonalnie) ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
51.6 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
888.9 kJ /
212.4 kcal
Tłuszcz
7.7 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1 godz. 10 min
Sernik jogurtowy z brzoskwiniami
15 godz.
Rogaliki z marmoladą
50 min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2 godz. 15 min
Kakaowa babka z Varomy z polewą czekoladową
3 godz. 20 min
Ciasto słonecznikowiec
9 godz.
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Sernik skubany
1 godz. 30 min
Sernik rosa
1 godz. 30 min
Ciasto pleśniak
3 godz. 15 min
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min