Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jajka
- 200 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 400 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 300 g cukru
-
½
łyżki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 1 łyżeczka cukru wanilinowego - 1400 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- ½ - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 1 - 2 łyżki bułki tartej
- 1 szczypta soli
-
lody waniliowe, ilość do dekoracji
(opcjonalnie)
lub bita śmietana, ilość do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 888.9 kJ / 212.4 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 51.6 mg
Alternatywne przepisy
Rogaliki z marmoladą
50min
Sero-makowiec
9h 40min
Sernik rosa
1h 30min
Sernik królewski
4h 35min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6óra 50p
Sernik z żurawiną
10h
Ciasto ucierane z owocami
1h
Ciasto kakaowe z wiśniami
2j 15 mnt
Sernik wiedeński
9h 45min
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1h 10min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1h 10min
Ciasto pleśniak
3óra 15p