
Urządzenia i Akcesoria
Klasyczny jabłecznik
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 porcje
Składniki
-
jajka4
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki200 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu400 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
cukru300 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM½ łyżki
-
jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki1400 g
-
cynamonu, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
bułki tartej1 - 2 łyżki
-
soli1 szczypta
-
lody waniliowe (opcjonalnie) ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
212.4 kcal /
888.9 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
7.7 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
51.6 mg