
Urządzenia i Akcesoria
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
14 sztuk
Składniki
Dżem gruszkowy z imbirem i wanilią
-
1000 g gruszek dojrzałych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
½ laski wanilii
-
50 - 80 g cukru
-
1 - 2 łyżeczki korzenia imbiru, świeżego startego
Gofry
-
3 jajka
-
375 g mleka
-
250 g mąki pszennej
-
70 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
20 - 25 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
209.9 kcal /
878.1 kJ
Białko
4.2 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
33.6 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
75.2 mg