Urządzenia i Akcesoria
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
14 sztuk
Składniki
Dżem gruszkowy z imbirem i wanilią
-
1000 g gruszek dojrzałych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
½ laski wanilii
-
50 - 80 g cukru
-
1 - 2 łyżeczki korzenia imbiru, świeżego startego
Gofry
-
3 jajka
-
375 g mleka
-
250 g mąki pszennej
-
70 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
20 - 25 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
75.2 mg
Białko
4.2 g
Kalorie
878.1 kJ /
209.9 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
33.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pancakes - puszyste amerykańskie naleśniki
45 min
Domowe nuggetsy z dwoma sosami
40 min
Ciasto na pizzę
1 godz.
Naleśniki
1 godz. 15 min
Hot dogi kibica
1 godz. 50 min
Gofry czekoladowe z sosem toffi i bananami
1 godz.
Placki bananowe
30 min
Świąteczne cake pops
2 godz. 20 min
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 min
Mini pizze
2 godz. 10 min
Naleśniki amerykańskie
40 min
Muffinki z nadzieniem czekoladowym
50 min