
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g mleka
- 150 g wody
-
20
g drożdży świeżych pokruszonych
lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g) - 1 łyżeczka cukru
- 30 g masła miękkiego
- 500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i bułek
- 1 ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 267.3 kcal / 1118.9 kJ
- Białko
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Sód
- 376.6 mg
Alternatywne przepisy
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 godz. 45 min
Domowe bułki do hot dogów
2 godz. 15 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Rogale śniadaniowe
2 godz. 10 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Chleb portugalski (Pão de água)
4 godz.
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
1 godz. 30 min
Chałka z kruszonką
1 godz. 30 min