Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de vino blanco seco
- 2000 g de mejillones frescos limpios
- 2 chalotas (30 g)
- 150 g de puerro en rodajas
- 25 g de mantequilla
- 2 pellizcos de hebras de azafrán
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 50 g de licor de anís
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 5 ramitas de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1721 kJ / 412 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 30.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Crema de ahumados con sombrero de hojaldre
50min
Crema de cangrejo
35min
Cóctel Christmas
1h 10min
Cabrito al pimentón de la Vera con salsa de cerezas (Cáceres)
50min
Sopa marinera asturiana
30 min
Crema de lechuga
40 min
Mejillones marinados con crema de azafrán
40 min
Crema de espárragos y gambas
30 min
Crema de espárragos blancos
25min
Crema de hortalizas con queso gruyère, setas y castañas
45 min
Crema de gambas al brandy con caviar de erizos
35min
Crema de mejillones
1h