Sopa de mejillones al azafrán

Sopa de mejillones al azafrán

3.5 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 raciones

Składniki

  • 150 g de vino blanco seco
  • 2000 g de mejillones frescos limpios
  • 2 chalotas (30 g)
  • 150 g de puerro en rodajas
  • 25 g de mantequilla
  • 2 pellizcos de hebras de azafrán
  • 250 g de nata (35% de grasa)
  • 50 g de licor de anís
  • 1 - 2 pellizcos de sal
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • 5 ramitas de perejil fresco picado

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 412 kcal / 1721 kJ
Białko 23.6 g
Tłuszcz 30.9 g
Węglowodany 9.7 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...