Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de vino blanco seco
- 2000 g de mejillones frescos limpios
- 2 chalotas (30 g)
- 150 g de puerro en rodajas
- 25 g de mantequilla
- 2 pellizcos de hebras de azafrán
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 50 g de licor de anís
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 5 ramitas de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1721 kJ / 412 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 30.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Sopa de pescado
55 Min
Crema de porrusalda con bacalao y huevas de trucha
35min
Carpaccio de pulpo
3sa 10 dk
Crema de cebolla con cerveza
1 Std. 10 Min
Crema de queso manchego con tomatitos y aceituna negra
30 Min
Vasitos de espárragos con salpicón
10min
Sopa marinera asturiana
30 Min
Crema de ostras
20min
Piernas de cordero con dos rellenos
2sa 15 dk
Terrinas de foie trufado
74h
Crema de canónigos
20min
Crema de mejillones
1h